mandag den 23. maj 2016

Kongeå, majfluer

Så gik turen til Kongeå, nok mest for at afprøve vores nye fortelt inden det skal i brug på sommerferien op i Midtsverige.

Vejret var mærkeligt. Fredag var ok, med en solrig, men skyet aften. Der skete ikke det store, men vi fik rigget til. Nede ved åen var der lidt insektliv nu ikke det store, enkelte majfluer kom drivende og små grupper af dobbeltvingede trak op langs med åen.


Lørdag morgen skete der så noget. Der kom et omslag i vejret,og der kom lunere vejr, med byger, og dette fik noget til at ske. Pludselig dukkede der store sværme af majfluer op , ud af ingenting. Store grupper at Bäethis trak igen op langs åens kanter. Efter et stykke tid opdagede fiskene insekterne, og så skete der noget . Fiske sprang ud af vandet for at få de store insekter - mindre fisk kunne ikke finde ud af at få fat i majfluerne, så der blev et leben.




Nu kom der så gang i fiskestængerne. Mr Cane blev rigget til med en Mayfly blue dun #12, og så blev der fisket. Der var flere fisk, men største fisk blev en stalling på godt 45 cm.  Det varede et par timer , så dødede det ud, men det var det hele værd - Derefter kom regnen.


Søndag morgen skete der ikke noget . Vinden tog til og det blev blæsende.  Det var som om at de første insekter fik vækket fiskene til live, så nu må vi se hvad den næste uge bringer.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar