onsdag den 27. oktober 2010

Sidste fisketur til Helge ån, 2010

Så blev det sidste weekend i oktober, og turen gik til Småland, for at fiske sidste gang i Helgeån, i år.  Da vi kom derop var det koldt, og der lå 5 cm sne ude i haven  UF !


Vi fik fisket lørdag.  Vandet var meget koldt og der skete ikke noget.  Der blev kun fisket oppe omkring broen ved Bäckaholm.  Vandstanden var stigende nu var der 48 cm vand.  I sommers har den været nede på 40 cm.  Der var kun yderligere 2 ude at fiske på hele stykket, og de havde heller ikke fået nogen fisk.  Efter sigende var der blevet landet 1 ørred om fredagen. Det var ikke meget.

Fiskeriet har ellers været godt i åen i år.  Vi plejer at have årskort til åen, men for første gang havde vi ikke købt sæsonkortet, men nøjes med dagskort.  De år vi har haft sæsonkort, har vi ikke fået fisket ret meget, da man jo altid kunne komme ud og fiske, så vi skiftede taktik i år, hvilket har resulteret i, at vi har fået fisket en del, og faktsisk har brugt flere penge på dagskort end sæsonkort, men det er nu OK.


Nu har vi fisket i åen i 4 sæsonner, og nu har vi endelig fået "hul" på fiskeriet.  Vi fisker mest oppe i det popurærer stykke ved broen, hvilket nok skyldtes dovenskab.  Det er jo nemt bare at køre op til p-pladsen og gå direkte ud at fiske. 
Der er flere, som overnatter ved åen, især i forsommeren, og de kører ind nede ved Fredriksfors og bor i skoven i den ned strøms ende.  
Da åen ikke er så overfisket, er det dejlig nemt bare at starte ud oppe ved Bäckaholm og fiske nedstrøms hvor fluefiskestrækket starter, og her er flere gode standpladser.


Vi fisker mest med nymfer,  faktisk har vi ikke set insektliv nok til at tørfluefiske.  Der foregår ikke meget på de stille stykker, hvor man gerne ville tørfluefiske.  Det meste fiskeri foregår derfor i strømstykkerne, hvor der skal fiskes med tunge nymfer for at komme ned til fisken.

Der skulle være udsat stallinger, men de er der ikke.  Vandet må være for surt, eller der er bare ikke stallinger i Sverige, syd for Jönköping.  Lidt ærgerligt.  Det ville være dejligt at kunne fiske stalling !

Nu glæder vi os til næste år, og begynder at binde nye fluer til næste sæson.


Hmm.  Vi opdagende at sæsonon slutter først den 30. november, så vi kan nå endnu en tur !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar